VMware biedt IT-fundament om digitale dienstverlening te versterken

Gemeente Haarlem

Industry: Public Sector

“Met de keuze voor VMware Cloud Foundation en VMware Workspace ONE hebben we als gemeente met de digitalisering een stap van vijf jaar in de tijd vooruitgezet. Daarnaast konden we in één keer 1.500 werkplekken tegelijk uitrollen en binnen een week kon iedereen vanuit huis werken. De dienstverlening aan de burgers en bedrijven in Haarlem is hierdoor, ook in bijzondere tijden, op niveau gebleven.”


Thomas van den Hoff, Projectleider/Scrummaster, Gemeente Haarlem

Haarlem is een stad in de provincie Noord-Holland. De gemeente levert essentiële diensten aan haar burgers zoals het uitgeven van officiële documenten (een paspoort of identiteitskaart en een rijbewijs) en uitkeringen aan wie niet in eigen levensonderhoud kan voorzien. De datacenter- en de werkplekomgeving van de gemeente was sterk verouderd en bood geen goede basis meer om de verdere digitalisering van de gemeente vorm te geven. Na de implementatie van VMware Cloud Foundation en VMware Workspace ONE kon gemeente Haarlem een sprong van vijf jaar in de tijd vooruit maken in haar digitale transformatiedoelstellingen. Hierdoor is de werknemerservaring verbeterd en kan de gemeente voldoen aan de verwachtingen van burgers – nu en in de toekomst.

Share Your Story

We are passionate about elevating the customer voice through innovative storytelling about your success with VMware solutions.