VMware erbjuder cloud computing och tjänster för plattformsvirtualisering, så att företagskunder säkert kan ansluta, administrera och automatisera sin digitala infrastruktur. Följande sekretessmeddelanden reglerar hur personuppgifter kan komma att samlas in, användas, delas med och lagras av olika VMware-team.

Detta meddelande reglerar behandlingen av de personuppgifter som vi samlar in för att hantera vår verksamhet och våra relationer med kunder, besökare och eventdeltagare.

Detta meddelande reglerar hur vi använder cookies och liknande teknik när du interagerar med oss via våra webbplatser.

Om du är bosatt i delstaten Kalifornien klargör detta meddelande dina integritetsrättigheter och hur du kan utöva dem.

Detta meddelande reglerar behandlingen av de personuppgifter som vi samlar in i samband med våra rekryteringsförfaranden.

Detta meddelande reglerar den information vi samlar in och använder i samband med att våra kunder tar våra produkter och tjänster i drift.

Denna redovisning redogör för de typer av information som Workspace ONE UEM samlar in från kunders användare och deras enheter.

Ikraftträdandedatum: 6 december 2019

 

VMWARES GLOBALA SEKRETESSPOLICY

VMware, Inc., med huvudkontor i USA, och dess koncernföretag, en del av Dell-familjen (”VMware”, ”vi”, ”oss” och ”vår/vårt/våra”) är måna om att skydda integriteten för personer som interagerar med oss, såsom våra webbplatsbesökare, kunder, affärspartner, kundämnen, mottagare av marknadsföringsmeddelanden, slutanvändare och eventbesökare (”du/dig” och ”din/ditt/dina”). Denna sekretesspolicy förklarar i allmänhet de olika sätt som VMware samlar in, använder och delar personuppgifter på när

  • du besöker, interagerar med eller använder någon av våra webbplatser, sidor på sociala medier, VMwares mobilappar (om de länkas till denna sekretesspolicy), onlineannonser, marknads- eller säljmeddelanden (våra ”Onlineegendomar”);
  • du besöker, interagerar med eller använder något av våra kontor, event, försäljnings-, marknadsförings- och andra offline-aktiviteter (våra ”Offlineegendomar”)
  • du köper och använder VMwares produkter och tjänster (inklusive mobilappar) som har installerats av någon av våra affärskunder, t.ex. din arbetsgivare (våra ”Tjänster”).

När vi avser någon kombination av de tre ovanstående använder vi termen ”Egendomar”.


Detta Meddelande klausul omfattar inte generellt de personuppgifter vi samlar in automatiskt i samband med ditt bruk av VMware-tjänsterna. Se Meddelande om VMware produkter och tjänster om du vill ha mer information om den information som samlas in och används av VMware i samband med leverans av Tjänsterna.


I samband med att vi tillhandahåller specifika Egendomar kan VMware publicera redovisningar i den stund de behövs eller lämna ytterligare information om vår insamling, användning och praxis för delning av data. Dessa meddelanden kan komplettera denna Sekretesspolicy eller förklara VMwares sekretesspraxis under de beskrivna omständigheterna, eller kan erbjuda dig extra valmöjligheter om hur VMware behandlar dina uppgifter.

Kontakta oss på privacy@vmware.com vid frågor om denna sekretesspolicy.

INNEHÅLL

Personuppgifter” är information som identifierar en individ eller hänför sig till en identifierbar individ. VMware och externa tjänsteleverantörer samlar in personuppgifter och annan information från olika källor som i allmänhet faller inom följande kategorier:

  • Information du tillhandahåller oss genom interaktion med oss och din användning av Egendomarna
  • Information vi samlar in automatiskt i samband med ditt bruk av Onlineegendomar (se ”Meddelande om VMwares produkter och tjänster” för information vi samlar in automatiskt i anslutning till Tjänsterna)
  • Information från externa källor och anknutna företag

Vi kan kombinera uppgifter från dessa olika källor för de syften som anges i denna sekretesspolicy.

  1. Uppgifter som vi samlar in från dig

  2. Vi samlar in personuppgifter när du frivilligt ger oss dem (inklusive till våra tjänsteleverantörer eller andra parter som samlar in dem på vårt uppdrag). Exempelvis samlar vi in personuppgifter när du beställer, anmäler dig till (eller för att använda) eller begär information om VMwares produkter, tjänster eller appar, anmäler dig för marknadsmeddelanden, begär support, fyller i enkäter, ger produktfeedback eller anmäler dig till ett VMware-event eller ett webbinarium. Vi kan också samla in personuppgifter om dig offline, till exempel när du deltar i ett av våra evenemang, under telefonsamtal med försäljningsrepresentanter eller när du kontaktar kundsupporten.

    De personuppgifter vi samlar in kan omfatta kontaktinformation (t.ex. namn, adress, telefonnummer eller e-postadress), yrkesinformation (t.ex. din arbetsgivares namn, din befattning, avdelning eller jobbroll), användar-id:n och lösenord, foton av säkerhetsskäl samt kontaktpreferenser. Vi samlar även in information som du väljer att ge oss när du begär information eller fyller i en fritextruta i våra formulär (exempelvis för eventregistrering, produktåterkoppling eller enkäter), eller arten av din förfrågan eller ditt meddelande. Därutöver kan vi samla in personuppgifter som du lämnar på anslagstavlor, chattfunktioner, bloggar och andra tjänster eller plattformar där du kan lägga upp information och material (inklusive externa tjänster och plattformar). Vi kan även spela in telefonsamtal och annan kommunikation med dig i den mån det är tillåtet enligt lag.

    När du köper något från VMware kan vi även samla in fakturerings- och transaktionsinformation.

  3. Information vi samlar in automatiskt

  4. VMware samlar in information från tekniker som cookies, pixeltaggar, widgetar, inbäddade webbadresser, elektroniska kommunikationsprotokoll, knappar och verktyg i samband med sina Onlineegendomar. Tekniktypen som används av VMware kan variera med tiden, eftersom den utvecklas. Denna sekretesspolicy och vårt Cookie-meddelande ger information om hur vi använder cookies och andra liknande spårningstekniker.


    Onlineegendomar:
    Vi samlar automatiskt in viss information när du använder, besöker eller interagerar med våra Onlineegendomar eller Tjänster, däribland våra onlineannonser eller marknadsmeddelanden. Denna information avslöjar inte nödvändigtvis din identitet direkt, men kan bestå av unika identifieringsnummer och annan information om den specifika enheten du använder, t.ex. maskinvarumodell, operativsystemversion, webbläsare (t.ex. Firefox, Safari, eller Internet Explorer), din IP-adress/MAC adress/enhets-id, enhetshändelseinformation (t.ex. krascher, systemaktivitet och maskinvaruinställningar, webbläsarspråk, datum och tid för din förfrågan och den hänvisande webbadressen), övergripande geografiska position (t.ex. på lands- eller stadsnivå) och andra tekniska uppgifter som identifierar din webbläsare unikt. Vi kan också samla in information om hur din enhet har interagerat med våra Onlineegendomar, t.ex. vilka sidor du har besökt och annan statistisk information.


    VMware-tjänsterna:
    I samband med att din organisation tar vissa Tjänster i drift kan VMware automatiskt samla in information om ditt bruk av Tjänsterna. Se Meddelande om VMwares produkter och tjänster för mer information om de typer av data som samlas in och används i samband med att VMware levererar Tjänsterna.

    Om du är en enskild användare av VMwares Tjänster och du vill ha mer information om vår datainsamlingspraxis för Tjänster som används av din organisation kan du kontakta din IT-administratör.

  5. Information från externa källor och anknutna företag

  6. Från tid till annan kan vi erhålla information om dig från externa källor, såvida detta inte är förbjudet i lag, t.ex. offentliga databaser, återförsäljare och kanalpartner, marknadsföringspartner, sociala medier eller annan offentligt tillgänglig information. Vi kan även inhämta information om dig från våra anknutna företag, t.ex. Dell Technologies, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks och VirtuStream (”Dell-familjen”) och, i den mån de är inblandade i försäljning och marknadsföring av våra kollektiva produkter och tjänster, deras utsedda partner.

    Några exempel på information vi kan få från andra källor: namn, adress, telefonnummer, kontorsadress, ungefärlig plats (baserat på omvända IP-frågor), kontoinformation, jobbroll och offentligt tillgängliga yrkesprofiler, tjänst- och supportinformation, information om dina intressen eller preferenser i fråga om produkter och tjänster, surfvanor, sidvisningsinformation från några affärspartner som vi har tjänster eller gemensamma erbjudanden med, samt kredithistoriker från kreditupplysningsföretag. Vi kan använda denna information i kombination med din kontaktinformation, yrkesmässiga information och VMware-transaktionshistorik för syften som anges i denna sekretesspolicy, t.ex. att göra våra register mer korrekta, bättre förstå dig och dina preferenser, erbjuda relevant marknadsföring och support samt identifiera och förhindra bedrägeri.

VMware använder personuppgifter som vi samlar in för följande syften (såvida detta inte på annat vis begränsas av gällande lagar). Se Del III för information om hur VMware delar personuppgifter.

Kommunicera, svara på förfrågningar och ägna sig åt/behandla transaktioner: VMware kan använda personuppgifter för att kommunicera med dig, svara på dina förfrågningar eller ge dig information som du har begärt. VMware kan även använda personuppgifter, däribland finansiella uppgifter samt kreditkorts- och betalningsinformation, för att behandla dina transaktioner.

Underlätta leveransen av Tjänsten och Kontoadministrationen: VMware kan använda personuppgifter för att tillhandahålla dig Tjänster, för att administrera ditt konto och för att kommunicera med dig avseende ditt bruk av våra Tjänster. Detta kan omfatta att administrera produkthämtningar, uppdateringar och korrigeringar, erbjuda support och rekommendationer samt skicka annan administrativ eller kontorelaterad kommunikation, inklusive versionsanteckningar. VMware kommer också att använda personuppgifter för att underlätta leveransen av Tjänsterna. Detta kan inbegripa spårning av rättigheter, verifiering av efterlevnad, kontroll av åtkomsten till Tjänsten, samt upprätthållande av VMwares IT-infrastrukturs och Tjänsters säkerhet och driftintegritet. Se ”Meddelande om VMwares produkter och tjänster” för mer information om de uppgifter som VMware samlar in i samband med ditt bruk av Tjänsterna och för att kunna driva Tjänsten.

Underlätta och utvärdera bruket av Onlineegendomarna: VMware kan använda personuppgifter för att tillhandahålla Onlineegendomarna, för att underlätta ditt bruk av Onlineegendomarna (såsom att underlätta navigering och inloggningsprocess, spara information mellan sessioner och förbättra säkerheten), förbättra kvaliteten, utvärdera en sidas responshastighet och anpassa och bestämma innehållet.

Förbättra våra Egendomar: VMware använder personuppgifter och andra data som VMware samlar in från för att bättre förstå sina kunder, användare och webbplatsbesökare och hur de använder och interagerar med Egendomar, inklusive deras användarupplevelse. VMware använder denna information för att erbjuda en personlig upplevelse, implementera preferenser som du anger, förbättra kvaliteten och tillförlitligheten, diagnostisera problem med och förbättra Egendomarna och relaterade användarupplevelser, samt komma med rekommendationer.

Göra våra uppgifter mer exakta: Vi kan använda personuppgifter som vi erhåller från dig eller tredje part för att bättre förstå dig och/eller underhålla och göra uppgifter som rör dig mer exakta.

Tillhandahålla support: VMware använder personuppgifter och andra data som VMware samlar in från dig, i kombination med annan information vi kan ha, för att hjälpa dig med våra Egendomar.

Publicera omdömen: VMware kan använda personuppgifter för att publicera omdömen på sina Onlineegendomar. Innan vi publicerar ett omdöme inhämtar vi ditt tillstånd att använda ditt namn och omdöme. Du kan när som helst begära att ditt omdöme ändras eller raderas genom att skicka en begäran med ditt namn, omdömets placering och dina kontaktuppgifter.

Marknadsföring: VMware använder informationen från dig, alla dina interaktioner med VMware och Egendomarna samt från tredjepartskällor för att ge dig marknadsförings- och kampanjmeddelanden, leverera riktade och relevanta annonser och marknadsföring till dig, fastställa hur effektiv vår marknadsföring och våra erbjudandekampanjer är, förstå dig och dina preferenser bättre samt för att positionera och marknadsföra våra produkter och tjänster. Vår marknadsföring bedrivs enligt dina annonsering-/marknadsföringspreferenser och i övrigt såsom medges av gällande lagstiftning.

Säkerhet: VMware kan använda personuppgifter för att hjälpa till att övervaka, förhindra och identifiera bedrägerier, förbättra säkerheten, övervaka och bekräfta identitet eller åtkomst, samt bekämpa spam eller annan skadlig programvara eller säkerhetsrisker.

Kvalitetskontroll och utbildning: VMware kan använda eller komma åt personuppgifter i kvalitetskontrollsyfte i relation till Egendomarna och personalutbildning.

Tredje mans sociala nätverk: VMware kan använda personuppgifter för att interagera med dig i tredje parts sociala nätverk (underställt det nätverkets användarvillkor).

Konferenser och event: VMware med partner kan använda personuppgifter för att kommunicera med dig om våra eller våra partners event. Efter eventet kan VMware kontakta dig om det och relaterade produkter och tjänster. Vi kan dela information om att du närvarade med ditt företag och våra konferenssponsorer och partner, om det är lagligt. Om en partner eller konferenssponsor efterfrågar dina personuppgifter direkt i sin konferensmonter eller en presentation, kommer dina personuppgifter att administreras enligt deras sekretesspraxis. Vi rekommenderar att du granskar sådana partners och sponsorers sekretesspraxis.

Tillhandahålla onlinegrupper och bloggar: Vi kan använda personuppgifter och annan information som lämnats av dig på våra anslagstavlor, chattfunktioner, bloggar och andra tjänster och plattformar där du kan lägga upp information och material i syfte att erbjuda dig och våra kunder ett forum för att diskutera VMwares Egendomar, svara på dina förfrågningar, erbjuda dig support, förbättra våra Egendomar eller andra syften som anges i denna sekretesspolicy. All information som anges i sådana forum blir offentlig och kan därför komma att synas offentligt, till exempel via sökmotorer eller andra offentligt tillgängliga plattformar, och kan genomsökas eller sökas upp av tredje part. Den kan även läsas, samlas in eller användas av andra användare för att skicka oönskade meddelanden till dig. Publicera inte någon information som du inte vill avslöja för allmänheten.

Utbildning: Om du anmäler dig till en VMware-certifieringskurs eller ett seminarium kommer VMware att använda dina personuppgifter för att kunna hålla kursen eller seminariet. Om din organisation har betalat för certifieringskursen eller seminariet kan VMware avslöja hur du har klarat dig på kursen eller seminariet till din organisation. Du blir aviserad om det.

Skydda våra anställda och anläggningar: VMware kan använda personuppgifter efter behov för att skydda våra anställdas och besökares hälsa och säkerhet, våra anläggningar och vår egendom och andra rättigheter. Om du besöker någon av våra lokaler kan du bli fotograferad eller filmad. Det sker för att vi vill upprätthålla säkerheten i sådana lokaler.

Andra berättigade affärssyften: Vi kan använda dina personuppgifter när det är nödvändigt för andra legitima syften, t.ex. att skydda VMwares konfidentiella och upphovsskyddade information.

Vi bemödar oss om att dina personuppgifter endast ska kommas åt av dem som verkligen behöver dem för att utföra sina uppgifter och skyldigheter, och för att dela dem med tredje part som har ett berättigat syfte att komma åt dem. Vi kan dela dina personuppgifter med tredje part under följande omständigheter.

  • Tjänsteleverantörer: Vi kan dela dina uppgifter med tredje part, t.ex. leverantörer, konsulter, medarbetare och andra serviceleverantörer som arbetar på vårt uppdrag. Exempel är leverantörer och tjänsteleverantörer som hjälper till med marknadsföring, fakturering, behandling av kreditkortsbetalningar, dataanalys och insikter, värdlagring, tekniskt stöd och kundservice. Om det inte beskrivs i denna sekretesspolicy eller någon annan av våra sekretesspolicyer delar vi inte, säljer, hyr ut eller handlar med någon av dina personuppgifter med tredje part för deras marknadsföringssyften.

  • Affärspartner: Vi kan lämna ut dina uppgifter till våra kanalpartner, t.ex. distributörer och återförsäljare och andra affärspartner, för att svara på produkt- och informationsfrågor, för att effektivt erbjuda samlad support och ge kunder och potentiella kunder information om VMware och dess produkter och tjänster. Från tid till annan kan VMware delta i gemensamma försäljnings- eller produktkampanjer med utvalda affärspartner. Om du köper eller specifikt uttrycker intresse för en gemensamt erbjuden produkt, kampanj eller tjänst kan vi dela relevanta personuppgifter med dessa partner.

    Tänk på att VMware inte kontrollerar sina affärspartners användning av sådan information. Våra partner är ansvariga för att administrera sin användning av personuppgifter som samlas in under dessa omständigheter, inklusive att informera dig om hur de använder dina personuppgifter. Vi rekommenderar att du läser den aktuella partnerns sekretesspolicy för att få mer information om hanteringen av dina personuppgifter.

  • VMwares anknutna företag och Dell-familjen: Vi kan dela dina uppgifter med våra moderbolag, dotterbolag och/eller anknutna företag (inklusive Dell-familjen). Denna information kan delas och användas för att tillhandahålla tjänster och support, ge rekommendationer för att optimera produkt- och tjänsteanvändning, för att ge kunder och potentiella kunder information om utbudet av tillgängliga produkter och tjänster samt för de ändamål som beskrivs i denna sekretesspolicy.

  • Grundläggande intressen: Vi kan lämna ut information när vi anser det nödvändigt för att skydda en persons grundläggande intressen.

  • Efterlevnad av lagar eller behöriga rättsliga organ, lagstiftande församlingar, myndigheter, domstolar eller tredje part: Vi kan lämna ut information om vi tror att det är nödvändigt eller obligatoriskt på grund av (i) lag eller bestämmelse, för att efterleva rättsliga processer eller myndigheters påbud (inklusive som svar till offentliga myndigheter för att upprätthålla krav som rör den nationella säkerheten eller från polisen) eller (ii) för att utöva, fastställa eller försvara våra lagliga rättigheter.

  • Affärsmässiga överföringar: Vi kan dela eller överföra dina uppgifter i samband med, eller under förhandlingar om, företagsfusioner, försäljning av företagstillgångar, finansiering, förvärv, likvidering, företagsomorganisationer och liknande händelser. Vi informerar en eventuell köpare om att dina uppgifter endast får användas enligt detta sekretessmeddelande.

  • Med ditt tillstånd: Vi kan lämna ut dina personuppgifter för olika syften med ditt tillstånd.

Personuppgifter, inklusive sådana som samlas in i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) eller Schweiz, kan överföras, lagras och behandlas av oss och våra tjänsteleverantörer, partner och anknutna bolag i USA samt eventuellt andra länder, vars dataskyddslagar kan vara annorlunda än lagarna som gäller i landet där du är bosatt, till exempel Kanada, Filippinerna, Singapore, Indien, Australien och Israel. Vissa av dessa länder bedöms av EU-kommissionen inte vara ”adekvata”. Vi kommer att skydda dina personuppgifter enligt denna sekretesspolicy varhelst de behandlas och kommer att vidta lämpliga avtalsmässiga eller andra åtgärder för att skydda relevanta personuppgifter enligt gällande lag. Dessa åtgärder omfattar implementering av EU-kommissionens standardavtalsklausuler för överföring av personuppgifter från våra koncernföretag i EES till våra andra koncernföretag. Våra standardavtalsklausuler lämnas ut på begäran. Vi har infört liknande lämpliga skyddsåtgärder med våra tjänsteleverantörer, partner och anknutna bolag. Vad gäller VMwares roll som behandlare av kundinnehåll gäller våra Bindande företagsregler samtliga överföringar av personuppgifter. För närvarande deltar vårt dotterbolag Carbon Black, Inc. i ramverket EU-U.S. and EU-Swiss Privacy Shield.

Carbon Black, Inc. följer skölden för skydd av privatlivet i EU och USA samt EU och Schweiz i fråga om insamling, bruk och lagring av personuppgifter från enskilda personer i Europeiska unionens medlemsländer och Schweiz. Carbon Black, Inc. har intygat att företaget följer principerna i skölden för skydd av privatlivet i fråga om meddelanden, val, ansvarstagande för vidare befordran, säkerhet, dataintegritet och begränsning av syften, åtkomst, rättsmedel, verkställighet och ansvar. Om det föreligger någon konflikt mellan denna sekretesspolicy och principerna för skölden för skydd av privatlivet, är det de senare som gäller. Om du vill veta mer om ramverket för skydd av privatlivet och läsa certifieringssidan för Carbon Black Inc. kan du besöka https://www.privacyshield.gov.

Carbon Black, Inc. ansvarar för behandlingen av personuppgifterna företaget tar emot under de två ramverken för skyddet av privatlivet, och skickar dem sedermera vidare till tredje man som agerar ombud åt företaget. Carbon Black, Inc. följer principerna i ramverket EU-U.S. and EU-Swiss Privacy Shield gällande all vidarebefordran av personuppgifter från Europeiska unionen och Schweiz, däribland alla bestämmelser om ansvar vid vidarebefordran. Vad gäller personuppgifter som tas emot eller överförs enligt ramverken för skyddet av privatlivet är Carbon Black, Inc. underställt amerikanska Federal Trade Commissions förvaltning och tillsyn.

Carbon Black, Inc. försöker snabbt komma till rätta med klagomål om integritet och insamling eller bruk av personuppgifter (kontaktuppgifter finns i avsnittet ”Kontakta oss”). Om du har ett ärende som gäller integritet eller databruk som vi inte har rättat till på ett sätt du är nöjd med kan du kontakta vår externa tvistlösningstjänst i USA (helt kostnadsfritt) på https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

Under vissa betingelser, som beskrivs mer fullständigt på Privacy Shields webbplats https://www.privacyshield.gov/article?id=How-to-Submit-a-Complaint, kan du ha rätt att åberopa ett bindande skiljedomsförfarande om andra sätt att lösa tvisten inte har fungerat.

VMware upprätthåller (och kräver att dess tjänsteleverantörer upprätthåller) lämpliga organisatoriska och tekniska åtgärder som är utformade för att skydda säkerheten och sekretessen för alla personuppgifter vi behandlar. Till exempel använder VMware fysisk åtkomstkontroll, kryptering, brandväggar, intrångsdetektering och nätverksövervakning beroende på informationens art och omfattningen av bearbetningen. VMwares personal som kan ha tillgång till personuppgifter är skyldig att hålla sådan information konfidentiell. Men inga säkerhetsprocedurer eller protokoll är garanterat 100 % säkra, så vi uppmanar dig att vara försiktig när du lämnar ut personuppgifter på nätet och att använda lätt åtkomliga verktyg, t.ex. internetbrandväggar, antivirusprogram och program mot spionprogram samt liknande teknik för att skydda dig online.

Rätt att korrigera eller uppdatera dina uppgifter: Om du vill korrigera eller uppdatera personuppgifter som du har lämnat till oss, kan du logga in på myvmware.com och uppdatera din profil.

 

Marknadskommunikation: Du kan välja bort att få marknadskommunikation från VMware genom att besöka VMwares prenumerationscenter och avanmäla dig. Du kan välja bort marknadsföringsmeddelanden från Carbon Black VMware genom att gå till Carbon Blacks inställningscenter och sluta prenumerera.

 

Du kan även välja bort detta genom att trycka på “Avbryt prenumerationen” i all e-post med marknadsmeddelanden som vi skickar till dig eller genom att fylla i integritetskontaktformuläret.

 

Ytterligare rättigheter för vissa territorier: Om du bor i vissa territorier (t.ex. Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) kan du ha rätt att utöva vissa integritetsrättigheter som du har enligt gällande lag. Vi behandlar din förfrågan enligt tillämpliga dataskyddslagar. Vi kan behöva behålla viss information för dokumentationsändamål och/eller för att slutföra transaktioner som du påbörjade innan du begärde radering.

 

  • Rätt att inte ge eller att dra tillbaka samtycke: Vi kan komma att be att få ditt medgivande för att behandla vissa personuppgifter. Då vi gör det har du rätt att inte ge ditt samtycke eller att återkalla ditt samtycke när som helst. Detta påverkar inte bearbetningens laglighet på grundval av samtycke innan det återkallas.
  • Rätt till åtkomst och/eller portabilitet: Du kan ha rätt att komma åt personuppgifter som vi har om dig och, under vissa begränsade omständigheter, begära att vi tillhandahåller dig dessa så att du kan tillhandahålla eller ”portera” dessa data till en annan leverantör.
  • Rätt till radering: Under vissa omständigheter kan du ha rätt att radera personuppgifter som vi har om dig (t.ex. om de inte längre är nödvändiga för syftena för vilka de ursprungligen samlades in).
  • Rätt att motsätta dig behandling: Du kan ha rätt att begära att VMware upphör med att behandla dina personuppgifter och/eller slutar skicka marknadskommunikation till dig.
  • Rätt till rättelse: Du kan ha rätt att kräva att vi rättar felaktiga eller ofullständiga personuppgifter.
  • Rätt att begränsa behandlingen: Du kan ha rätt att begära att vi begränsar behandlingen av dina personuppgifter under vissa omständigheter (exempelvis om du tror att personuppgifter vi innehar inte är korrekta eller inte innehas lagligen).
  • Rätt att framföra klagomål till din lokala dataskyddsmyndighet: Du kan ha rätt att framföra klagomål till din lokala dataskyddsmyndighet eller motsvarande myndighet.

 

Om du vill utöva någon av dina rättigheter ovan ber vi dig fylla i integritetskontaktformuläret så att vi kan beakta begäran enligt de aktuella lagreglerna. För att skydda din integritet och säkerhet kan vi vidta åtgärder för att verifiera din identitet innan vi lyder begäran.

 

Du kan ha ytterligare integritetsrättigheter om du är bofast i Kalifornien. Se vårt meddelande Dina integritetsrättigheter i Kalifornien om du vill ha mer information.

 

Rättigheter och valmöjligheter i de fall VMware agerar personuppgiftsbiträde: Vissa VMware-tjänster kan användas av våra kunder för att samla in personuppgifter om dig. I sådana fall behandlar vi dessa personuppgifter enbart på uppdrag av våra kunder, och personer som vill utöva sina rättigheter ska först rikta sin fråga till vår kund (den personuppgiftsansvariga).

Vår rättsliga grund för insamling och användning av personuppgifterna som beskrivs ovan beror på personuppgifterna och det specifika sammanhanget där vi samlar in dem och syftena för vilka de används.

 

Dock samlar vi normalt in personuppgifter från dig endast då vi behöver dem för att uppfylla ett avtal med dig eller då behandlingen är i vårt legitima intresse och inte underordnad dina dataskyddsintressen eller fundamentala rättigheter och friheter, eller då vi har ditt medgivande att göra detta. I vissa mycket sällsynta fall kan vi även ha rättslig skyldighet att samla in personuppgifter från dig eller kan av andra skäl behöva personuppgifterna för att skydda dina eller andra personers vitala intressen.

 

Om vi ber dig att lämna personuppgifter för att uppfylla ett rättsligt krav eller uppfylla ett avtal med dig, kommer vi att klargöra detta vid tidpunkten och informera om huruvida det är obligatoriskt eller inte att lämna personuppgifterna (liksom om eventuella konsekvenser om du inte lämnar dina personuppgifter).

 

På liknande vis kommer vi, om vi samlar in och använder dina personuppgifter till följd av våra (eller någon tredje parts) legitima intressen, att klargöra för dig vid en relevant tidpunkt, eller på förfrågan, vilka dessa legitima intressen är.

 

Om du har frågor om eller behöver mer information om den rättsliga grunden till att vi samlar in och använder dina personuppgifter, kan du kontakta oss med hjälp av kontaktinformationen som finns under rubriken Kontaktar oss nedan.

 

Hur länge vi behåller dina uppgifter: Vi behåller personuppgifter som vi samlar in om dig när vi har ett legitimt verksamhetsbehov av det, måste göra det och/eller så länge som behövs för att uppfylla de syften som anges i detta sekretessmeddelande, såvida inte en längre lagringsperiod krävs eller tillåts enligt lag (till exempel skattemässiga, juridiska, bokföringsrelaterade eller andra syften). Du kan när som helst begära radering av dina personuppgifter (se avsnittet ”Dina integritetsrättigheter och valmöjligheter” för mer information). Vi bedömer din förfrågan enligt gällande lag.

 

När vi inte har något legitimt verksamhetsbehov av att behandla dina personuppgifter kommer vi antingen att radera eller anonymisera dem, eller så kommer vi, om detta inte är möjligt (t.ex. eftersom dina personuppgifter finns arkiverade på säkerhetskopior), att på ett säkert sätt lagra dina personuppgifter och isolera dem från ytterligare bearbetning tills radering är möjlig.

 

Barn: Våra Egendomar är inte riktade till personer under 16 år. Vi samlar inte medvetet in personuppgifter från sådana personer. Om du får kännedom om att ett barn har lämnat personuppgifter till oss ber vi dig underrätta oss om detta på privacy@vmware.com. Om vi blir medvetna om att ett barn under 14 år har gett oss personuppgifter vidtar vi åtgärder för att ta bort sådan information.

 

Automatiserat beslutsfattande: Vi använder inte enbart automatiserat beslutsfattande som leder till att automatiska beslut fattas (inklusive profilering), som påverkar dig juridiskt eller på liknande vis påverkar dig markant. Automatiserade beslut innebär att ett beslut som rör dig fattas automatiskt på grundval av en dators uträkning (med hjälp av mjukvarualgoritmer), utan mänsklig inblandning. Om du är föremål för automatiserat beslutsfattande kommer vi att förklara detta vid den aktuella tidpunkten, och du har rätt att motsätta dig beslutet, uttrycka din ståndpunkt och kräva att en människa granskar beslutet.

 

Externa länkar och funktioner på sociala medier: Våra Egendomar kan tillhandahålla länkar till eller förmågan att ansluta till tredje parts webbplatser, tjänster, sociala nätverk, appar eller funktioner på sociala medier som Dela- eller Gilla-knappar. Genom att besöka dessa platser eller klicka på dessa länkar kan du tillåta att tredje part samlar in och använder information om dig. Vidare täcks inte de personuppgifter du väljer att lämna ut till dessa tredje parter av denna Sekretesspolicy. Vi uppmuntrar dig att gå igenom sådana tredje parters sekretesspolicyer och användningsvillkor innan du interagerar med dem eller lämnar ut dina personuppgifter så att du förstår hur din information kan samlas in och användas. VMware kontrollerar inte sådana tredje parters sekretesspraxis, och vi varken stöder eller gör några utfästelser om dessa tredje parters webbplatser, tjänster, sociala nätverk eller appar.

 

Do Not Track: Vissa webbläsare – t.ex. Internet Explorer, Firefox och Safari – kan skicka Do Not Track- eller DNT-signaler. Eftersom det inte finns någon enhetlig standard för DNT-signaler varken behandlar eller besvarar våra Onlineegendomar för närvarande DNT-signaler. VMware tar integritet och meningsfulla val på största allvar och fortsätter att övervaka utvecklingen kring DNT-webbläsarteknik och implementeringen av en standard. Besök All About Do Not Track om du vill läsa mer om DNT.

 

Ändringar i denna Sekretesspolicy: VMware kommer regelbundet att granska och uppdatera denna Sekretesspolicy till följd av juridiska, tekniska och affärsmässiga utvecklingar. När vi uppdaterar denna Sekretesspolicy kommer vi att notera datumet för den senaste ändringen ovan. Om vi gör väsentliga förändringar av denna Sekretesspolicy kommer vi att vidta lämpliga åtgärder för att informera dig på ett sätt som stämmer överens med vikten av förändringarna vi gör och enligt gällande lag. Vi uppmuntrar dig att läsa denna Sekretesspolicy ofta för att hålla dig informerad om hur VMware skyddar dina uppgifter.

Om du har frågor eller undrar något om denna sekretesspolicy kan du skriva till oss på privacy@vmware.com eller per post till Office of the General Counsel of VMware, Inc., 3401 Hillview Ave, Palo Alto, California, 94304, USA.